Brouwers

2. Berne Abdijbier

Berne Abdijbier is een stichting die in 2015 is opgericht. De doelstelling van de stichting is het in de markt zetten van Berne Abdijbier en de Abdij. Wij hebben door de jaren heen 5 schitterende bieren op de markt gezet en wat specials. Ons uitgangspunt is het ondersteunen van de Abdij en haar bewoners. Verder hebben wij als doel de Abdij financieel te helpen. Op dit moment werken we met een 70-tal vrijwilligers. Ook runnen we een proeflokaal langs de Abdij en geven rondleidingen buiten en in de Abdij. Dit is beknopt wat wij als Stichting Berne Abdijbier allemaal doen.

Bieren

Witheren Wit
Een heerlijk fris witbier van tarwemout en gerstemout van hoge gisting en mooie hoppen waardoor een zacht bittertje ontstaat.
Met slechts 4,5% alcohol een speciaalbier dat hergist op fles en in de zomermaanden heerlijk wegdrinkt op het terras.
Smaak: Fris met mooie bitter.

Norbertijn Blond
Een mooi, niet zoet, goudgelig bier van hoge gisting met een verfrissende licht prikkelende en kruidige smaak door gebruik
van o.a. de mooiste hoppen. Norbertijn Blond hergist op fles en is een vol en rijk smakend speciaalbier van 6% alcohol dat gemakkelijk wegdrinkt.
Smaak: Licht, verfrissend en kruidig.

Prior Dubbel
Een direct herkenbaar mooi donker amber gekleurd bier van hoge gisting. Met een mooie zachte karamelsmaak van de gebrande mout, proef de warme kruidentonen die het bier mooier en ronder maken. De hergisting op fles in de oude traditie maakt van dit speciaalbier met 8% alcohol een bier met beleving.
Smaak: Karamel en warm kruidig.

Abt Tripel
Een uitermate uitnodigend goudgeel zwaar blond bier van hoge gisting met 9% alcohol. Zachtzoet met een pittig bittertje. Een echte krachtige tripel met lichte kruidentonen en gemakkelijk doordrinkbaar, waardoor dit abdijbier als ’gevaarlijk lekker’ wordt ervaren. Abt Tripel is bier dat hergist op fles.
Smaak: Zacht zoet met een pittige bitter.

Abt-generaal Quadrupel
Het ‘optimum cervisiam’, de Abt-generaal Quadrupel. Speciaalbier van hoge gisting met depot op de es. Een echte dubbele dubbel, dus Quadrupel. Door de zorgvuldige samenstelling van speciale mouten donker van kleur met een rijk en breed smaakpallet en een zeer verjnde kruidige afdronk. Met 10,5% alcohol een Berne Abdijbier voor de echte liefhebber!
Smaak: Rijk en breed smaakpallet.

Client

Berne Abdijbier
Berne Abdijbier

Date

15 juni 2023

Tags

Brouwer

Informatie

Traditiegetrouw wordt dit festival gehouden in de Boxtelse Rozemarijnstraat aan de Markt. 17 brouwerijen presenteren zich in speciale tentjes en kramen, waardoor de zijstraat van de Markt is omgetoverd in een gezellig bierstraatje. Vooral de kleinere brouwerijen presenteren zich graag op het Boxtelse bierfeest. De liefhebber kan een ruime hoeveelheid nieuwe of minder bekende speciaalbieren aantreffen. Voor anderen is het vooral een sfeervol gebeuren.